dilluns, 15 de setembre del 2008

Sortida a Casp


Com a viciat al ferrocaril i a la circulació ferroviària que sóc, per tancar el conjunt de viatges llargs fets durant l'estiu l'últim dia laborable de vacances vaig decidir a anar a veure el Blocatge Telefònic que encara està en vigor (fins d'aqui a molt poc) en el tram de Favara de Matarranya-Chiprana de la línia Reus-Saragossa. Vam sortir de Barcelona amb el famós Catalunya Exprés de les 08:47 del matí. El viatge va transcòrrer sense problemes, destacar que vam conèixer dos aficionats que també van anar a fer fotos ferroviàries de la línia.


Un cop arribats a Casp i despres de tenir una conversa sobre el blocatge telefònic amb el cap d'estació vam esperar que pases un mercaderies, però el temps pasava i la senyal no s'obria...

Llavors va sortir el cap d'estació per avisar-no's que degut al fort vent que feia s'havia caigut un arbre a la via i la circulació es trobava detinguda entre Casp i Flix fins a nou avis.

Uns instants després de transmetre la noticia al públic, van portar un autocar per transbordar els viatgers que agafaven el tren de migdia a Barcelona fins a Flix, on enllaçarien amb el servei regular. Instants després van sortir tres dresines de via i obres que anaven a reparar l'averia. Com que n'hi havia per estona vaig aprofitar el temps per anar a dinar al centre del poble que per cert, es menja molt bé !

Cap allà a les 16h de la tarda s'havia restablert el servei, gairebé cinc hores amb la línia paralitzada. I dit i fet, fins que no va arribar el nostre tren de viatjers van començar a pasar trens de mercaderies sense parar amb la linia a la seva màxima capacitat.

El viatge de tornada va transcòrrer també sense normalitat, ens va tocar un 444 en el qual vam aprofitar els seients de preferent tant confortables que porten. Destacar que el tren té un coxí-horari de gairebé un quart d'hora entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona !


Adjunto la foto de la maquinaria de manteniment de l'electrificació maniobrant per l'estació junt al 448R que van aturar degut a l'averia. . Fins la propera !!